Ayla Şen ile Montessori Eğitmen Eğitimi (12-23 Ağustos 2024)

Türkiye’nin ilk Montessori okullarından Küçük Kara Balık Çocuk EviMontessori ve Kaynaştırma Eğitimini Geliştirme Derneği‘nin iş birliği ile 12-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında eğitmen eğitimi düzenliyor. Princeton Öğretmen Eğitim Merkezi (Princeton Center for Teacher Education – PCTE ) eğitmenlerinden Ayla Şen, 30 yılı aşkın deneyimiyle Türkiye’de Montessori eğitmenleri yetiştirmek için bu yaz okulumuza geliyor.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek eğitimimizin içerik planı:

1. bölüm: Montessori Felsefesi ve Uygulamaları
2. bölüm: Montessori’de Günlük Yaşam Çalışmaları
3. bölüm: Montessori’de Matematik / Dil / Fen / Coğrafya Çalışmaları
4. bölüm: Montessori Eğitimi’nde Sınıf Yönetimi / Lider / Yardımcı Eğitmen Sorumlulukları / Veli-Öğretmen İlişkisi

12-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında hafta içi her gün 8:30-17:30 saatleri arasında gerçekleşecek olan toplam 80 saatlik eğitim, Montessori Eğitimi alanında uzmanlaşmak, okul öncesi eğitimde Montessori Metodu’nu öğrenmek isteyen herkese açık olup, eğitim sonrasında Küçük Kara Balık Çocuk Evi’nde 40 saatlik gözlem imkanı vermektedir.

Katılım koşulları:
Eğitimimiz, Montessori Eğitimi alanında uzmanlaşmak ve okul öncesi eğitimde Montessori Metodu’nu uygulamak isteyen herkese açıktır.

Katılmak isteyenlerin, katılma amaçlarını anlatan ve kısa özgeçmişlerini içeren bir yazıyı egitim@montessori.org.tr adresine e-posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir.

Ön değerlendirme sonunda başvurusu uygun görülen katılımcı adaylarının, katılımlarını kesinleştirmeleri için kurs ücretinin %40’ını peşinat olarak kendilerine bildirilecek olan banka hesabına göndermeleri gerekmektedir. Yatırılan peşinat hiçbir koşulda iade edilemez.

Kalan bakiye iki eşit taksitte ödenebilir.

Katılım kontenjan ile sınırlıdır.

Eğitim ücreti 20.000 TL + KDV’dir. Kayıt dönemleri aşağıda belirtilmiştir. Öğrencilere veya 1. erken kayıt dönemi içinde kayıt yaptıranlara %20, Montessori ve Kaynaştırma Eğitimini Geliştirme Derneği üyelerine, tüm öğretmenlik bölümlerinden mezunlara, gruplara veya 2. erken kayıt dönemi içinde kayıt yaptıranlara %10 indirim yapılmaktadır. İndirimlerin sadece birinden faydalanılabilir.

Not: Gözlem imkanı her katılımcı için 40 saat olarak planlanmıştır. Aynı tarihler için en fazla 2 stajyer okulda gözlem yapabilir. Staj organizasyonu okul yönetimi tarafından yapılacaktır.

Kayıt Dönemleri:

1. Erken Kayıt Dönemi (%20 indirim): 20 Mayıs – 3 Haziran 2024
2. Erken Kayıt Dönemi (%10 indirim): 4-17 Haziran 2024
Son Kayıt Dönemi: 18 Haziran – 1 Temmuz 2024

Ayla Şen Hakkında:

Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü Pedagoji Kürsüsü’nden mezun olduktan sonra ABD’de Princeton Öğretmen Eğitim Merkezi‘nden (Princeton Center for Teacher Education – PCTE) American Montessori Society (AMS) Full Credential Sertifikası aldı.
30 yıla yakın bir süredir, Princeton Montessori Okulu’nda (PMS) 3-6 yaş arası çocuklarla çalışmanın yanında ABD’de Montessori öğretmeni yetiştiren merkezler içinde en saygınlarından biri olan Princeton Öğretmen Eğitim Merkezi’nin (PCTE) kadrosunda yer almıştır.

Aynı merkezde Montessori öğretmen adaylarına çeşitli kurslar ve seminerler vermekle birlikte bu merkez için danışmanlık yapmaktadır.

ABD’nin ve Dünya’nın çeşitli bölgelerindeki Montessori okullarında çalışan yüzlerce öğretmenin eğitiminde katkıları olmuştur.

×

Share
Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.